FAQ – spørsmål og svar

1. Kjøp og salg

1.1. Hvordan bestiller jeg ny elsykkel?

nafmov.no.

1.2. Hvor mye koster det?

De syv syklene vi har fra Merida koster fra 10.999,- til 29.999,-. Grunnpakken koster 129.- måneden og fullkasko oppgradering er et tillegg på 99,- måneden. Dette er et månedsabonnement.

1.3. Er det fordeler som NAF medlem når jeg bestiller?

Ja, er du NAF medlem får du med en sykkelhjelm til en verdi av 700,- kroner om du verifiserer medlemskapet ditt med sms i steg to av betalingsprosessen.

1.4. Hvordan får jeg sykkelen min når den er bestilt?

Levering vil normalt skje 3-6 dager etter bestilling, og du kan hente sykkelen i en av 200 butikker som fører Merida.

1.5. Hvor kan jeg kjøpe tilleggsutstyr?

Meridastore.no. Her kan du blant annet finne nyttig tilleggsutstyr som lås, hjelm og kurver.

1.6. Kan jeg selge sykkelen min videre med avtalen?

For å overføre abonnementet, må man ringe kundeservice på 23 21 31 00.

1.7. Hvor lang garanti har sykkelen?

Retten til å reklamere gjelder i to år etter at du overtok produktet, eller fem år, dersom det er ment til å vare mer enn fem år. Med andre ord, reklamasjonsretten gjelder i 5 år.

2. Teknisk om sykkelen

2.1. Hvordan fungerer el-syklene?

Motoren starter automatisk når du tråkker på pedalene. Du kan velge mellom seks ulike nivåer på e-greensyklene og tre ulike nivåer på de andre syklene. Du kan selv regulere hvor mye hjelp du får. I henhold til regelverket er det tillatt med en 250 W motor som gir hjelp opp til 25 km/t. Hvis du sykler raskere enn dette, hjelper ikke motoren deg lenger. E-green modellene kommer i tillegg med en trille- og startassistent. Det vil si du kan trille sykkelen i 6 km/t uten å bruke pedalene.

2.2. Hvor mange gir har syklene?

Mellom 9 og 10 gir

2.3. Hvor mye veier de ulike syklene?

Mellom 23 og 25 kg. Den letteste er Merida Big Seven Steps 600 på 18,9 kg.

2.4. Hvor langt kan jeg kjøre med sykkelen før batteriet går tomt?

 • Mellom 40-60 km med e-green
 • Mellom 50- 80 km på espresso
 • Opptil 100 km under optimale forhold

Rekkevidden blir påvirket av faktorer som førerens vekt, valgt assistansenivå, terreng og temperatur. Hvis du planlegger å sykle svært langt kan det være lurt å stille inn på lavt assistansenivå. Dersom batteriet går tomt kan du selvfølgelig sykle videre med egen benkraft.

2.5. Hvor lang tid tar det å lade batteriet og hvordan lader man det?

Dersom batteriet er tomt tar det ca. fire timer å lade det opp. Det kan lades med laderen som følger med og en vanlig stikkontakt. Du kan enten lade batteriet mens det sitter fast på sykkelramma eller koble batteriet fra sykkelen så du kan lade det inne. Batteriet kan lades når indikatoren viser 1 eller 2 lysdioder, men det er også mulig å lade når batteriet er halvtomt. Hvis du lader ofte, kan det forlenge batteriets levetid. Husk at batteriet alltid skal lagres fulladet.

2.6. Oppbevaring og vedlikehold av batteriet

Nå du skal lagre elsykkelen, må batteriet lades minimum hver andre måned for vedlikehold. Batteriet lagres i romtemperatur på et tørt sted. Unngå at batteriet blir utsatt for høye temperaturer. Hvis det skulle skje et uhell som fører til lekkasje fra batteriet, må dette byttes ut med en gang. Ta da kontakt med utsalgsstedet. Lever batteriet tilbake til godkjent returpunkt ved endt levetid.

2.7. Hvorfor er noen av syklene billigere enn de andre? Hva skiller syklene?

Hovedforskjellen ligger i motoren. De dyreste syklene har krankmotor som er plassert på rammen. Dette gjør at sykkelen blir mer vektbalansert, mer effektiv, og det er lettere å bytte hjul. I tillegg er det noe bedre batterikapasitet. Dette er et mer komplekst system og er derfor ofte noe dyrere. Syklene med navmotor har motoren enten i forhjulet eller i bakhjulet. Batteriet er ofte plassert på bagasjebrettet. Navmotoren er billigere å produsere, men gir god effekt.

2.8. Kan jeg feste sykkeltilhenger til?

Ja, til de som har krankmotor, som vil si at motoren er festet ved pedalene. E- green kan ikke det, men espresso syklene kan ha sykkeltilhenger.

2.9. Hva slags vedlikehold må jeg gjøre på sykkelen?

Hvordan du tar vare på elsykkelen din, påvirker det elsykkelens levetid. Det er derfor viktig at du steller fint med batteriet. Gode tips er å slå av strøm etter bruk og å unngå støt mot batteriene. Det er viktig å lagre batteri og lader et tørt sted og unngå varme kilder. Fjern batteriet fra sykkelen ved langtidslading. Husk å aldri la batteriet stå tomt for strøm over lengre tid. Unngå høytrykksspyling på de elektriske komponentene.

2.10. Må jeg bruke el-funksjonen?

Nei, den kan skrus av.

3. Om tjenestene

3.1. Hvilke tjenester tilbyr vi?

Vi tilbyr i dag fire tjenester: forsikring, veihjelp, community og finansiering.

3.2. Forsikring

Her kan du velge mellom kasko og delkasko.
Delkaskoen dekker skadeforsikring, personskadeforsikring og tyveriforsikring, les vilkår på nafmov.no. Dette koster 129 kr i måneden.
Fullkasko er en bredt dekkende forsikring til 228 kr i måneden. Forsikringen gjelder kjøper og familie (inkluderer også samboer).

 • Gjelder forsikringen hvis noen stjeler den, mens jeg er i parken?
  • Hvis den er låst etter vilkårene
  • Fastlåst i et fast objekt, med en godkjent lås.
  • Egenandelen er da 1000 kr
 • Gjelder forsikringen om jeg sykler til utlandet?
  • Gjelder for hele verden, men veihjelpen gjelder i hele landet
 • Gjelder forsikringen også helse?
  • Ja, ulykke, invaliditet, tannskader etc. Se vilkårene for nærmere detaljer.

3.3. Veihjelp

NAF er kjent for sin gode veihjelp for bil, og i NAF MOV får du tilgang til denne tjenesten for deg og din elsykkel 24 timer i døgnet, sju dager i uken. Vi hjelper deg med flate dekk, flatt batteri og andre problemer på din sykkeltur. Vi fikser dekket ditt om du punkterer, og vi kjører deg til jobb om du går tom for batteri. Veihjelpen inkluderer ikke service på sykkelen. For å få veihjelp må du ringe 23 21 31 00. Man får veihjelp i hele landet ved normal ferdselsvei og vi vil da sende den nærmeste bilen.

3.4. Community

I vårt community møter du likesinnede elsyklister som er ute etter gode tips og triks. Her finner du nyttig informasjon for deg som elsyklist-

3.5. Finansiering

Gjennom Gjensidige kan du trykke på miljølån på hovedsiden – se nafmov.no. Her kan du søke et lån med gode betingelser. Hele summen kan lånes, hvis du får godkjent søknad. Renten er fra 5,9-15 % med månedlig nedbetaling.

3.6. Hvordan skal tjenestene bestilles?

Syklene og tjenestene bestilles direkte på nafmov.no.

3.7. Kan man bestille kun tjenestene?

Nei, tjenestene følger kun med for deg som bestiller sykkel via NAF MOV.

3.8. Hvor lenge varer tjenestene?

Tjenestene varer så lenge abonnementet er betalt for inneværende måned. Du får første inneværende måned gratis ved første kjøp.

3.9. Hva koster det?

Grunnpakken koster 129.- måneden og fullkasko oppgradering er et tillegg på 99,- måneden. Dette er et månedsabonnement. Det er ingen binding, men ved å betale det, så har du forsikring og veihjelp.