NAF Sykkel
Veihjelp: 08 505

Test av sykkelvogn

Det er ikke alltid enkelt å velge sykkel fremfor bil, men har du investert i sykkelvogn er i hvert fall ikke plassmangel en unnskyldning.

En sykkelvogn rommer mye og det er en fin investering, dersom barna fremdeles er for små til å sykle de lengste distansene (og dere ønsker en hyggelig sykkeltur, uten for mye pep-talk underveis). Mange sykkelvogner har plass til to barn, i tillegg til litt bagasje.

Sykkelvogner kommer i ulike prisklasser og kvalitet. Det er en del å ta stilling til når en skal handle sykkelvogn. Hva skal du bruke sykkelvognen til? Skal du for eksempel bruke den til dagligvarehandlig, er det viktigere at det er god plass til posene, og mindre viktig med komfortable seter. Brukes sykkelvogna til korte turer til barnehagen eller lange søndagsturer?

NAF har gjennomført en test av sykkelvogner, men hjelp fra foreldre og barn i en barnehage i Kværnerbyen i Oslo.

Hamax Outback var favoritten til samtlige foreldre og barn som deltok i testen. Dette er også den dyreste vognen i testen og koster over 5000 kroner. Barna uttalte at de satt godt i vognen og foreldrene opplevde sykkelvognen som trygg, solid og enkel å forstå seg på.

Thule Cheeta kom også godt ut i testen og endte som en god nummer to. Denne sykkelvognen fikk pluss for at den var enkel å feste til sykkelen og god sittekomfort for barna. En familie mente at det ble lite plass til bagasje når de hadde to barn i vogna.

Aretti er testens billigmodell og koster like over 1000 kroner. Den er strippet for komfort og det er liten plass til barn og bagasje.

Bestill forsikring