NAF Sykkel
Veihjelp: 08 505

Tapte titusener på dårlig sykkelforsikring

Av: Marte Aarland Nyhus

Hege og Fredrik tapte flere titusener på en dårlig forsikringsavtale da familiens elektriske transportsykkel ble stjålet. Nå lanserer NAF MOV en bunnsolid og rimelig elsykkelforsikring – uten egenandel.

Både barna og foreldrene elsket sykkelen som løste de daglige transportflokene. Men da Fredrik en dag skulle ta familiens transportsykkelen hjem fra jobb, var alt forsvunnet – også barnas kosebamser som lå i kassa foran.

– Vi brukte den sykkelen hver dag, i all slags vær – til pendling, barnehagelevering, handleturer – og til og med teltturer i marka. Det var kjipt å innse at forsikringen ga oss under en fjerdedel av hva det kostet å kjøpe en ny, sier Fredrik.

Erstattet bil nummer to

Han bor sammen med Hege Skytte og barna Emilian (7) og Olive (3) på en bakketopp på Kjelsås i Oslo. De ønsket seg lenge en elektrisk transportsykkel med god bagasjeplass.

– For meg var det viktig at sykkelen kunne ha god plass til begge barna og litt ekstra bagasje, og en elmotor for de bratte bakkene hjem. Vi slo til på en demobrukt premium-modell til 35 000 kroner og den ble kjapt en helt nødvendig del av hverdagen, forteller Hege. Fredrik sykler ofte barna til barnehage og skole. De elsker turen, hvor de sitter foran i kassa!

Tyven tok alt – også kosebamsene

Så kom høstdagen da Fredrik syklet barna til barnehagen, før han parkerte transportsykkelen ved trikkehallen på Kjelsås. Han fjernet computeren på styret og tok med seg batteriet, før han låste fast sykkelen med en kraftig lås. Deretter tok han trikken ned til jobb.

Da han kom tilbake etter endt arbeidsdag, var sykkelen forsvunnet.

Ingen ting lå igjen. Alt var borte, hjelmer, kosebamser og selve sykkellåsen som de hadde investert i. Transportsykkelen var omtrent ett år gammel da den ble stjålet.

Familien meldte raskt om tyveriet til forhandleren, politiet, forsikringsselskapet og på ulike forum på Facebook. Mange lette etter sykkelen, uten hell.

Transportsykkelen var dårlig forsikret

Med en god sykkelforsikring kunne denne historien endt godt. Men forsikringsavtalen til Hege og Fredrik dekket bare 10 000 kroner av tapet, fordi sykkelen ble stjålet på et offentlig sted.

Og en ny, tilsvarende sykkel kostet 45 000 kroner.

Det passer aldri å gå på et slikt tap. Midt i en oppussing av huset passet det Hege og Fredrik ekstra dårlig. Men etter ett år med egen transportsykkel, innså de at den løste familiens behov bedre enn en bil – og de valgte til slutt å kjøpe en ny.

Denne gang med verdigjenstandsforsikring.

Dyrere enn bilforsikringen

– Jeg innser at vi tok for stor risiko sist. Denne gangen ville vi ikke ta noen sjanser – og dette var den beste forsikringen vi fant. Men sykkelforsikringen er faktisk dyrere enn bilforsikringen. Det er absurd, sier Hege.

Heges varme anbefaling og råd til andre som skal kjøpe, eller allerede er en fornøyd eier av elsykkel, er å prioritere en god forsikring.

NAF MOV lanserer forsikring og veihjelp for elsykkel

Familien var raskt ute med å melde sin interesse for NAF MOVs elsykkelforsikring. De har nå byttet forsikring på ny. Denne gangen valgte de NAF MOV og betaler mye mindre per måned enn tidligere.

– Nå kan jeg sykle inn til Oslo sentrum uten å bekymre meg for om den skal bli stjålet. Jeg har også investert i en god sykkellås og låser alltid sykkelen godt fast. Jeg vet at jeg er godt forsikret om den skulle bli stjålet på ny.

NAF MOV Elsykkelforsikring

  • Tyveriforsikring for elsykler. Helt uten egenandel!
  • Ny, tilsvarende elsykkel dekkes 100%.
  • Fra kun 129,- pr. mnd.
Bestill forsikring