En tjeneste fra NAF

Ta med barna på vårpussen!

Av: Viktoria Andresen

De aller fleste av oss har fått en helt ny hverdag. Det er hjemmekontor og hjemmeskole. Nå som hele familien er hjemme, får vi muligheten til å være mer sammen. Nå gjelder det å senke skuldrene og gripe sjansene som finnes i og rundt huset.

Selma vasker sykkel

Normalt ville Marte tatt sykkelvasken selv, men bestemte seg for å få hjelp av datteren Selma.

-Vi har jo et hav av tid nå, så det gjelder å fylle dagene med innhold for å ikke «gå på veggen». I dag skal vi vaske syklene våre!

Det var frem med bøtter, klut og kost og gyve løs på oppgaven. Selma skal kjøpe seg en ny sykkel og selge den gamle på Finn.no. Da må den vaskes! Motivasjonen var på topp, og Selma håper hun får solgt sykkelen sin. For pengene skal hun kjøpe en ny og litt større sykkel.

–Siden været er så fint, er det kjedelig å bare sitte inne, sier Selma som synes det var gøy med et lite prosjekt.

-Jeg har ikke syklet på lenge og sykkelen min var litt skitten. Jeg klarte å vaske bort litt rust fra hjulet, forteller Selma ivrig etter vasken.

-Vi fikk vasket bort det verste. Særlig kjedet var tidkrevende. Gammel olje satt bom fast og vi måtte skrubbe skikkelig. Til slutt kom vi oss gjennom gammel og klebrig olje, helt til kjedet ble blankt og fint. Det var verdt strevet.

Husk hansker!

Et lite tips på tampen fra Marte er å huske hansker. Olje er vanskelig å få bort fra hendene og de måtte skrubbes iherdig i etterkant.

-Det oppfordres jo til grundig håndvask i disse dager. De ble også rene til slutt! Nå har vi både rene sykler og hender og gleder oss til en liten sykkeltur etterpå, sier Marte.

-La de yngste barna ta overflatevasken av sykkelen, de eldste kan fint hjelpe til med å olje kjedet og gjøre mer komplisert vårrengjøring. Det ligger mye læring og pedagogikk i vasking!

Bestill forsikring