En tjeneste fra NAF

Sykepleier slipper fulle trikker med elsykkel

Av: Viktoria Andresen

Rikke er en av de vi låner ut elsykkel til og vi snakket med henne for å se hvordan det går. –Jeg er egentlig veldig glad i kollektivtransport, fordi jeg ikke har lappen, men dette er mye bedre, sier hun.

Enkelt fremkomstmiddel

Det er første gang Rikke bruker elsykkel og hun hadde egentlig ikke noe kjennskap til det. Aller først var hun litt redd for at det skulle gå for fort, men nå synes hun det er et genialt fremkomstmiddel.

– I starten var alt nytt og litt uvant, men nå kommer jeg så fort frem! Det er en fin start på dagen, jeg kommer meg overalt og veldig langt, sier sykepleieren.

En avlastning

Rikke jobber på Rikshospitalet og bor på Frogner, så hun har et lite stykke å reise til jobb. Siden hun ikke skal benytte seg av kollektivtransport i denne perioden, og har lange oppoverbakker til jobb, tenkte hun elsykkel var tingen og meldte seg til NAF MOV for å låne en. Hun får mye glede av den og bruker den flittig.

– Jeg kommer veldig lett frem, spesielt i rushen. Slipper kø, fulle trikker og den er lett å parkere. Hvis jeg lader søndag, trenger jeg ikke å lade før onsdag. Det blir mye sykling nå, sier Rikke fornøyd.

Ut på tur, aldri sur!

Nå som hun har blitt godt kjent med sykkelen, tok Rikke en langtur til Nesodden en solfylt helg. Hun var ute med sykkelen hele dagen og gikk aldri tom for strøm.

– Vi hadde leid en hytte og kunne lade der. Nå har jeg lært meg hvordan sykkelen funker. Hvis jeg skal sykle veldig bratt, holder den litt kortere, så jeg planlegger drahjelp og lading etter det.

Sykepleieren er veldig takknemlig for elsykkelen og forteller om hvor deilig det er å kunne være mer ute og aktiv.

–Jeg får frisk luft, er mye i bevegelse og får brukt kroppen mer. Jeg er så fornøyd!

Bestill forsikring