En tjeneste fra NAF

Seks tips til nye elsyklister

Av: Viktoria Andresen

Det er en del ting som er lurt å tenke på når du har kjøpt din første elsykkel. Visste du at du ikke skal fullade batteriet for eksempel? Her er våre beste tips.

1. Prøvekjør elsykkelen før langtur

Bli kjent med elsykkelen din! Enten du har kjøpt lastesykkel eller vanlig elsykkel, er det stor forskjell fra en tråsykkel. Øv deg i nabolaget og bli kjent med de forskjellige modusene før du legger ut på en lengre sykkeltur. Husk at hvis det går for fort, kan du enten holde inne bremsen eller slutte å tråkke for å koble ut motoren.

2. Pump dekk og smør kjedet

Det er alltid best å ta de forholdsreglene du kan for at sykkelen skal gå som smurt og sikre best mulig rekkevidde. Nok luft i dekkene beskytter dekkene mot punktering og med smurt kjede fungerer sykkelen optimalt, i tillegg kan du sykle lenger.

–Nok luft i dekkene og smurt kjede kan gi 5% bedre rekkevidde sier Birk Sports assisterende butikksjef, Mikkel.

3. Tilpass drahjelpen for bedre batteritid og rekkevidde

Elsykkelen har forskjellige moduser. Hvor mye drahjelp du trenger velger du helt selv, men det er greit å være oppmerksom på at “boost” tapper batteriet mye raskere. Hvis du vil være sparsommelig med batteritiden er det lurt å bytte litt på modus og spare drahjelpen til oppoverbakkene.

4. Lad batteriet mellom 20% - 80%

Batteriet tåler å bli 100% ladet og utladet, men hvis du lader mellom 20 % - 80 % varer det mye lenger. Så hold et øye med prosenten og lad når det er best å lade. For å illustrere dette trekker Mikkel frem pakking av koffert som eksempel.

–Pakker du en koffert 100% full hver gang du reiser, sliter du baggen ut fortere. Litt sånn er det med batteriet også.

6. Ha en god sykkelforsikring og to låser

Med en god sykkelforsikring slipper du å bekymre deg for sykkelen når den står ute. Bruk i tillegg to forsikringsgodkjente låser og ta med batteri og display inn for å gjøre sykkelen litt mindre attraktiv, da har du gjort det du kan.

–Det er dessverre ingen låser som er bra nok mot proffe tyver. Det viktigste er en god sykkelforsikring og NAF MOV er i mine øyne den beste løsningen når uhellet er ute, forteller Mikkel.

Bestill forsikring