En tjeneste fra NAF

Punkterte på sopptur med familien

Av: Viktoria Andresen

Med en splitter ny lastesykkel gledet Eivind Eid seg til å sykle opp til marka med sine barn for å plukke sopp. Med strålende sol lå alt til rette for en perfekt dag. Det ble umiddelbart en litt stressende situasjon, da de oppdaget punkteringen midt i skogen med to barn. – Heldigvis har NAF MOV veihjelp, sier han fornøyd.

Lastesykkel gir familien rekkevidde

Eivind er avdelingsleder i psykisk omsorg og bor sentralt i Oslo. Familiefaren har sykkel som hovedtransportmiddel, og gikk nylig til innkjøp av en lastesykkel, for å kunne reise litt lenger med barna.

– Jeg sykler til og fra jobb, og overalt egentlig. Lastesykkelen ble kjøpt inn fordi kollektivt er utfordrende nå under koronaperioden. Vi ønsket oss mer rekkevidde med barna, uten å måtte kjøpe bil, forteller Eivind.

Uhell på første langtur

På familiens første lengre utflukt med lastesykkelen, tok de turen inn til Lillomarka via Årvoll. Toåringen og syvåringen satt fornøyd bak, på deres nye Yuba Boda Boda Long Tail. Mamma syklet ved siden av på sin egen elsykkel. Etter hvert fant de et sted å parkere for å slappe av og nyte skogen.

– Vi plukket sopp og koste oss i skogen. Da vi var klare for hjemturen, hadde lastesykkelen punktert. Vi ble ganske stresset, der vi stod. Midt i marka med to barn og en tung sykkel, sier han om den uheldige opplevelsen.

Gul bil til unnsetning

Heldigvis kom Eivind på at med NAF MOV som forsikring, kunne han få reparasjon langs veien. I verste fall kunne sykkelen bli kjørt til nærmeste verksted, hvis de ikke klarte å lappe på stedet. Han møtte forståelse fra den løsningsorienterte telefonvakten, som hjalp han avtale et møtested med bergeren.

– Jeg ble veldig positivt overrasket da jeg ringte etter hjelp. De sa at jeg skulle trille sykkelen ut til nærmeste bilvei, og i det vi kom ut av skogen, kom den gule bilen for å hjelpe oss.

Syklet fornøyd hjem igjen

Bergeren lappet dekket på stedet, slik at familien raskt kunne sykle avgårde på lastesykkelen sin.

–Vi tok en liten matpause med barna mens han ordnet, og vipps var vi klare til å sykle videre. Barna tenkte ikke noe over det, men var veldig fornøyde da vi var på vei igjen. De koser seg på lastesykkelen, avslutter Eivind.

Bestill forsikring