En tjeneste fra NAF

Norge på langs på elsykkel - fikk behov for veihjelp

De spreke elsyklistene Jan Olav og Monika Haarsaker har syklet helt fra Lindesnes til Nordland, men her fikk de et uplanlagt stopp. Eiken på Monikas hjul gikk av, og det var ikke forsvarlig å sykle den planlagte distansen. De kom seg til en kafe i nærheten og ringte NAF Veihjelp!

De hadde allerede syklet et godt stykke denne dagen, da plutselig den ene av eikene gikk av på bakhjulet til Monika.

-Vi kunne da ikke sykle mye lengre, og konkluderte med at vi trengte litt hjelp, skriver Jan Olav i en epost.

Ringte etter veihjelp

-Vi ringte telefonnummeret som står oppgitt på sidene til NAF MOV, og kom gjennom til en hyggelig kar. Tror han ble litt overrasket over hvor vi var, og omfanget av turen vår! Etter kort tid fikk vi beskjed fra både bergingsbil og kundesenter om at bil var underveis. Og i tillegg fikk vi beskjed om at det kunne ta litt lengre tid, grunnet mange oppdrag i sommervarmen, forklarer han videre.

På bakgrunn av informasjonen de fikk, valgte de å ta seg til nærmeste kafe for å vente i fred og ro på bergingsbilen, istedenfor å stå i veikanten.

-Vi var da ca. 10 km fra Hattfjelldal. Vi fant ut at det ville bli ganske kjedelig å vente i veikanten, så vi syklet i rolig tempo inn til Hattfjelldal, der vi fant oss en kafe, informerer Jan Olav.

Fikk skyss med NAF Veihjelp

I forkant av turen hadde de tegnet NAF MOV forsikring, i tilfelle uhell skulle oppstå. Det var de glade for da de satt på kafeen og kunne hvile beina.

-Vi snakket på telefonen med bergeren, fortalte hva problemet var, og han sa da at nærmeste sykkelverksted var i Mosjøen. Vi lurte da også på om han hadde noen mulighet til å ta med meg og min sykkel også, og det sa han ikke var noe problem, forteller Jan Olav.

Etter knappe to timer var bergeren på plass, og var smørblid og ville bare hjelpe til. Han innrømmet at det var et uvanlig bergingsoppdrag for han og første gang han var ute for å berge en tråsykkel. Syklene ble lastet på planet, og bergeren kjørte Jan Olav og Monika til et hotell i Mosjøen - et lite stykke nordover -i retning Nordapp, hvor reisen skal ende om et par uker.

Underveis på bilturen booket de rom på et hotell som bergeren anbefalte. Han kunne også informere om hvor de dagen etter måtte dra til sykkelverksted, siden skaden kunne ikke fikses på stedet av bergeren.

-Alt i alt, en meget god opplevelse av både kundebehandler og bergingen, avslutter Jan Olav.

Nå håper vi at ferden videre går smerte- og problemfritt!

Bestill forsikring