En tjeneste fra NAF

Klare for sitt livs sykkeltur

15. juli går startskuddet på det som kan bli en opplevelse for livet for syklistene Jan Olav og Monika Haarsaker.

Sommerferie fra Lindesnes til Norkapp

Lindesnes – Nordkapp er en distanse som står på manges liste over ting man vil gjøre, og kanskje ikke gjøre. Turen er over 250 mil lang, og i sommer skal Jan Olav og Monika sykle hele turen. − Nå er det ikke lenge igjen, så nå begynner sommerfuglene å komme. Vi er veldig spente, gliser Jan Olav i det han kommer inn fra en av de mange forberedende sykkelturene han og Monika har drevet med i det siste. − Vi liker å ta en utfordring, og Norge på langs er noe vi har tenkt på lenge.

Forberedelser er alt

Når man skal sykle 12 mil hver dag kan det være lurt å trene litt, men også tenke igjennom alt mulig som kan skje på turen. − Vi prøver å forberede oss på det meste, men noe må vi bare ta etterhvert. I vinter har vi gått mye på spinning for å forberede oss, også har vi syklet mange lange turer med full oppakking nå i det siste, forteller Jan Olav. − Vi prøver å komme oss ut i både godt og dårlig vær. Siste turen vi hadde nå gikk over 105 kilometer i regn, så da fant vi ut at vi trengte å oppgradere regntøy-garderoben vår, foreller han.

Sykler med utstyr

Reiseruta ble valgt ved å bruke NAF sin reiseplanlegger. − Reiseplanleggeren har en veldig fin funksjon, der en kan velge sykkel som fremkomstmiddel. Reiseplanleggeren finner da den beste ruta som er lov å sykle. I utgangspunktet har vi planlagt 120 kilometer hver dag, men vi har gode muligheter for noen hviledager underveis, forklarer Jan Olav.

Første gang på elsykkel

Elsykler til låns

Elsykkel var en ny opplevelse. Paret var glade for at de fikk testet syklene godt før de skulle ut på den lange turen. − Etter å ha testet elsyklene har vi stort sett hatt positive opplevelser. Syklene er gode å sykle på, og gjør at man kan holde litt høyere gjennomsnittsfart uten å bli veldig sliten i beina. En annen ting er at man ikke blir like varm og svett som med en vanlig sykkel. Det gjør at vi må pakke med oss ekstra klær for å slippe å fryse, sier Jan Olav.

Ser frem til å oppleve Norge på sykkel

Når paret får spørsmål om hva de gleder seg mest til blir svarene fort mange. − Åh, det er mye, men det vi nok gleder oss aller mest til er selve turen. Ferie, null stress, oppleve naturen Norge har å by på, og å se nye steder. Vi gleder oss ekstremt masse, avslutter de.

For ordens skyld, syklene og utstyret Jan Olav og Monika bruker er sponset av NAF MOV. Vi gleder oss til å følge dem igjennom sitt livs tur denne sommeren!

Bestill forsikring