En tjeneste fra NAF

Halvparten av oss vil gjerne bruke elsykkel

En undersøkelse fra NAF viser en kraftig økning i interesse for elsykling. –Elsykkel er attraktivt fordi du kommer fra dør til dør uten å bli svett. Med en god elsykkel får du både fart og fleksibilitet, sier Janne Pedersen, senior forbrukerrådgiver i NAF.

For ett år siden svarte 35 prosent at elsykkel kan erstatte noen av reisemåtene de vanligvis bruker. Dette har nå økt til 49 prosent.

Befolkningsundersøkelsen ble utført av TNS Kantar på oppdrag fra NAF, 24.-29.april 2020. Dette er en landsrepresentativ undersøkelse, totalt 1013 respondenter.

Korona kan ha økt interessen

-Det er klart at vårens situasjon der folk blir bedt om å ikke reise kollektiv, får mange til å tenke på hvilke alternativer de har. Med elsykkel virker avstandene kortere, du har full fleksibilitet, og du slipper stress med parkering, sier Pedersen.

Ansetter mekanikere for å møte etterspørsel

Sykkelverkstedene ser også en økning og stor interesse for pendlesykler. Simen fra Bikefixx mener at det er flere ting som påvirker tallene.

–Vi merker forskjell. Selvsagt er korona en faktor, men også det at det har vært en veldig sykkelvennlig vinter og vår. Har måttet ansette to nye for å håndtere interessen. Det går veldig mye elsykkel. Spesielt pendlesykler, sier Simen fra Bikefixx.

NAF tester pendlesyker

Med større interesse for elsykkel, er det også kommet mer å velge mellom på markedet. I år har NAF testet en rekke pendlersykler i prisklassen rundt 30.000 kroner.

Har du lyst på en elsykkel? Les NAF store elsykkeltest 2020 her

Bestill forsikring