En tjeneste fra NAF

Gratis lånesykkel til samfunnskritiske yrker

Av: Viktoria Andresen

Behovet for sykler er stort og mange innen helsevesenet har meldt sin interesse. Vi jobber med å skaffe flere sykler og kom på ideen til Lånesykkel.no

Først var det fire elsykler

For kort tid siden fant NAF MOV ut at vi ville låne ut våre fire elsykler til hverdagshelter med samfunnskritiske roller. Med en sykkel unngår de å bruke kollektivtransport og slipper å utsette seg selv og andre for smitte. I løpet av tre dager fikk vi inn 50 henvendelser.

–Det er vanskelig å velge folk, for alle fortjener en sykkel synes vi. Derfor jobber vi med å skaffe flere, sier Håkon Aarseth Produkteier i NAF MOV.

Fire sykler blir til 18

Flere samarbeidspartnere ble inspirert til å bli med og nå har vi klart å skaffe 18 sykler. Biltema meldte seg på og deres to elsykler har vi allerede lånt ut.

Birk Sport er med. De låner ut to elsykler, i tillegg vil de være vår verkstedshub i denne perioden. Det vil si at hvis noe skjer med syklene mens de er ute, kan de komme til Birk for en overhaling.

Vi har også vært hos Politiet og valgt ut 10 flotte sykler som de låner ut til oss fra deres hittegodslager. Vi fortsetter arbeidet med å skaffe flere sykler.

Lånesykkel.no

Siden det har vært så stor pågang og mange gjerne vil hjelpe, har vi laget Lånesykkel.no Her kan du både melde behov for sykkel, og låne ut sykkel.

Vi håper at flere ønsker å bidra til å få våre hverdagshelter vel frem til og fra deres samfunnskritiske roller.

Bestill forsikring