NAF Sykkel
Veihjelp: 08 505

Frekt sykkeltyveri i garasjen

I sommer fylte Bjørn Herlofsen 60 år, og elsykkelen han skaffet seg ga ham helt nye opplevelser. – Jeg bruker sykkelen både til trening og rekreasjon, forteller Bjørn, som bruker sykkelen først og fremst på sine to hytter. Ved kysten på sommeren, og på fjellet på høsten.

Frekt tyveri

På vei hjem til Sandefjord mellom to hytteturer ble Bjørn og konas sykler låst fast til sykkelstativet på bilen. Vel hjemme, rygget Bjørn bilen inn i garasjen og syklene stod helt inntil veggen. Han tenkte at syklene var trygge her.

– Vi parkerte i vår automatiske garasje, med videoovervåking og full pakke. Dessverre hadde ikke dette noen effekt på tyven, forklarer han.

Det var kona til Bjørn, Nina, som oppdaget tyveriet en onsdag morgen.

– Dagen etter innbruddet kikket vi igjennom video fra både bil og garasje. Bildene viste en mann som gikk rolig inn, klipte låsen på en sykkel, syklet den ut, for så å komme tilbake 30 minutter senere og gjøre det igjen.

Kjærkommen eiendel

Bjørn forklarer at sykkelen er en viktig eiendel for han, og kona. I sommer ble det syklet nesten 40 mil.

– På fjellet sykler vi faktisk fjellturer med syklene våre. Bortover og nedover kjenner vi ikke mye i beina, men oppover får vi virkelig kjørt oss, forteller han.

Ikke dekket av innbo

Da paret kjøpte seg elsykler første gang gikk Bjørn på Google for å finne forsikring. Det første som dukket opp var NAF MOV. Etter litt research der det viste seg at hans egen innboforsikring ikke dekte mer enn 30.000 kroner falt valget på NAF MOV.

– Betingelsene og prisen på NAF MOV var utslagsgivende da vi skulle finne forsikring til våre sykler. Hvordan en forsikring er vet man jo aldri før man trenger å bruke den, men her valgte vi tydeligvis rett, sier Bjørn.

– Fra start til slutt var NAF MOV helt supert for oss. Hele prosessen var utrolig lettvint, og pengene var på konto få dager etter tyveriet. Nå har vi kjøpt oss nye sykler, og ser frem til høsten på hytta, avslutter han.

Bestill forsikring