En tjeneste fra NAF

Enklere liv med elsykkel

Ønsker du deg en spesialisert elsykkel? Det er du ikke alene om. EVO Elsykler sier at det er flere enn noen gang som kjøper dyre, eksklusive elsykler med flere funksjoner og høy kvalitet.

Hos EVO Elsykler i Oslo og Bergen har de opplevd kraftig vekst i salget. Her har de sett en langsiktig trend, men påpeker at korona ga folk et spark i riktig retning. En mild vinter, oppfordring til å ikke reise kollektivt, i tillegg til vanskeligheter med å kjøre bil i byen, er alle gode og sammensatte grunner til et økt elsykkel-salg.

– Mitt inntrykk er at det er noe man har tenkt på lenge, og som har modnet nå i den siste tiden. Å endre transportform og reisevaner i det daglige er krevende og noe folk vegrer seg for. Koronakrisen har vært et spark bak. Det har på en måte aktualisert elsykkel, eller fått folk til å realisere denne “drømmen” om elsykkel, forteller Hans Håvard Kvisle som jobber i EVO Elsykler.

Enklere liv

Folk kjøper dyre elsykler fordi de vil få et enklere og bedre liv. Bilen løser ikke alt lenger, og ny byplanlegging skviser ut bilene fra bybildet, noe som gjør kjøring og parkering i byen kronglete og kostbart.

– Dette med at bilen i mange sammenhenger er nedprioritert i byene, tror jeg har flyttet folk over tid til elsykler. Folk modnes og interessen stiger. Det er mulig å finne elsykler nå som oppfyller mange drømmer og folk elsker elsykkelen sin, kan Håvard fortelle om elsykkelutviklingen.

Den nye bilen har to hjul

Hos EVO finner du ikke elsykler til massemarkedet, men spesialiserte elsykler med mange funksjoner og høy kvalitet. Jakten på de spesialiserte syklene har vært en langsiktig trend som nå virkelig tar av.

– Mange velger bort bilen, til fordel for en elsykkel som i hverdagen kan utføre mange av de samme oppgavene som en bil, forteller han videre. Folk er villige til å investere i en kostbar elsykkel, når de samtidig kan selge unna bilen.

Småbarnsforeldre er elsyklister

EVO Elsykler selger mange longtailer og lastesykler til småbarnsforeldre i Oslo som skal frakte barna til barnehage og skole, samt komme seg selv på jobb etterpå.

– Folk gleder seg stort når de først har bestemt seg for å kjøpe en flott elsykkel. Det er knyttet store forventninger til hvordan hverdagslogistikken skal gå bedre opp. Samvittigheten blir bedre, for mange opplever at elsykkel er bra for bylufta og et fornuftig valg for å ta vare på egen helse. Ofte kommer gamle kunder innom butikken bare for å fortelle om hvor vellykket kjøpet har vært for dem.

– Jeg tør påstå at elsykler for hele familien gir mindre samlivsproblemer. Ja, kanskje til og med færre samlivsbrudd og skilsmisser. De voksne elsker å sykle på den og barna fryder seg foran i kassa eller bakpå bagasjebrettet. En lastesykkel er en praktisk og morsom løsning på en hverdagsutfordring, og de flotte, felles sykkelopplevelsene gjør at vi smiler og er mer hyggelige og forståelsesfulle med hverandre, avslutter Hans Håvard.

Bestill forsikring