En tjeneste fra NAF

Endret synet på elsyklister etter at hun fikk låne elsykkel av NAF MOV

Av: Viktoria Andresen

Tonje Elisabeth trodde elsykkel var for folk som ikke orker å sykle. Nå som hun er uten bil og kollektivtransport sier hun at elsykkel er et helt genialt fremkomstmiddel!

Nesten like kjapt som bilen

Legespesialist Tonje Elisabeth er en av hverdagsheltene som har fått låne elsykkel av NAF MOV. Da coronatiltakene slo inn for fullt, stod Tonje Elisabeth uten bil og med brudd i foten. Hun kunne ikke sykle som før og som helsearbeider skal hun ikke ta kollektivtransport. Med elsykkelen kommer hun seg nesten like raskt rundt som med bil. Hun slipper også å bruke treningstøy og dusje når hun kommer frem.

–Jeg syklet opp til Bekkelaget fra Marienlyst og brukte kanskje fem minutter mer enn med bil, i tillegg ble jeg ikke noe svett. Jeg bare cruiser av sted, forteller Tonje Elisabeth.

Aktiv med brudd i foten

Spreke Tonje Elisabeth kan sykle seks mil på terrengsykkel i marka før hun starter på vakt. Med bruddet i foten blir belastningen for stor med vanlig tråsykkel, men med elsykkelen kan hun holde seg aktiv selv med brukket fot.

Tonje Elisabeth har blitt godt kjent med elsykkelen og de ulike innstillingene. I og med at hun liker å trimme, prøver hun å holde seg unna maks motorkapasitet, slik at hun får brukt kroppen litt ekstra. Når hun bruker lav motorkapasitet varer også batteriet lenger.

–Jeg er med i et idrettslag og har litt dårlig samvittighet på elsykkel. Prøver å sykle på eco-mode så jeg skal bruke mest mulig krefter, sier Tonje Elisabeth som også påpeker at hun kommer veldig langt med sykkelen når hun velger mindre drahjelp.

Erstatter bilen, ikke vanlig sykkel

Selv har hun egentlig alltid vært litt i mot elsykkel. Hun har alltid forbundet sykling med trening og trodde at elsykkel var for folk som ikke orket å sykle. Etter å ha syklet på elsykkel i en måned har hun endret synet sitt helt.

–Nå tenker jeg at det er en veldig smart måte å komme seg rundt på. Det er en erstatning for bilen egentlig, ikke treningen.

Bestill forsikring