En tjeneste fra NAF

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe elsykkel

Av: Viktoria Andresen

Vi har snakket med NAFs seniorrådgiver Janne og sykkelmekaniker Simen fra Bikefixx som begge sier det er viktig å tenke på hva du skal bruke sykkelen til. –Du kommer til å bruke den mer enn du tror, sier Simen.

Når du skal kjøpe din første elsykkel kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter. Det har etter hvert blitt mye å velge mellom både i prisklasser og forskjellige bruksområder. Her er et par tips.

Hva skal sykkelen brukes til?

Hva du skal bruke sykkelen til burde stå høyt i tankene når du skal velge deg ny elsykkel. Skal du pendle mange mil om dagen er rekkevidde og komfort viktig.

–Skal du sykle flere mil hver dag er det lurt å velge en sykkel med god rekkevidde. Da slipper du å bekymre deg for at batteriet går tomt og du trenger ikke å lade så ofte, sier seniorrådgiver i NAF Janne Pedersen.

Hvordan ser terrenget ut?

Tenk over rutene du skal sykle. Er det mange oppoverbakker? Skal du trekke barn med vogn? Da er det viktig med en sykkel med god trekkraft.

– Her er en løsning med bakhjulstrekk (motor i bakhjulet) eller krankmotor mer effektivt enn å ha motoren i forhjulet, sier Janne.

Også er er alltid smart med gode bremser.

– Velg en sykkel med gode bremser. Den bør i alle fall ha skivebremser, og helst hydrauliske skivebremser, sier seniorrådgiver Pedersen.

Prøv sykkelen

Hvis det lar seg gjøre er det smart å prøvekjøre sykkelen først, så du får en ide om hvordan den føles. Sjekk NAFs elsykkeltester fra 2018 og 2019 som tester forskjellige prisklasser, rekkevidde og batterikapasitet blant annet. Der får du god informasjon om hva som er lurt å tenke på.

–Prøvesykle elsykkelen hvis du har mulighet til det og sjekk elsykkeltestene til NAF også. Der får du gode tips til hva du skal se etter når du velger elsykkel, tipser Janne.

Velg en lokal leverandør

Når du har valgt sykkel er det lurt å velge en lokal leverandør som kan være der når du trenger hjelp og skal ta den med på service. Skjer det noe med sykkelen er det greit å kunne stikke innom og snakke med noen som kjenner sykkelen.

– Velg en leverandør du kjenner til som kommer til være der når du trenger service senere, er rådet til Simen fra Bikefixx.

Bestill forsikring