NAF Sykkel
Veihjelp: 08 505

Derfor bør du forsikre elsykkelen din

Av: Marte Aarland Nyhus

Er elsykkelen din forsikret gjennom innbo? Mange er dårligere forsikret enn de tror og sjekker ikke forsikringsvilkårene før det er for sent.

Uoversiktelig marked

Forsikringsselskap skiller gjerne på om elsykkelen står parkert låst innendørs i hjemmet, eller om den står på offentlig plass. Om elsykkelen står på offentlig plass, dekkes ofte ikke mer enn opptil 10 000 kroner. Enkelte forsikringsselskap krever en høy egenandel om elsykkelen blir stjålet. Har du en dyr elsykkel, kan det være lurt å investere i egen elsykkelforsikring.

Vil gjøre det enklere for folk å velge elsykkel

Mange engster seg over at elsykkelen skal bli stjålet, det ønsker NAF MOV å gjøre noe med. Tyveriforsikringen vår er helt uten egenandel og gjelder uansett om elsykkelen er parkert på privat eller offentlig grunn. Vi skiller ikke på om elsykkelen blir stjålet på Oslo S, eller om den blir stjålet fra garasjen din. Så lenge elsykkelen er forsvarlig låst fast, dekker vi hele elsykkelens verdi - opptil 65 000, slik at du kan kjøpe ny. Forsikringen kan enkelt kjøpes her.

Hvilken lås bør jeg velge?

Elsykkelforsikring fra NAF MOV har ingen krav til låsmerke eller type, men vi anbefaler en solid lås som gjør at elsykkelen enkelt kan låses fast til sykkelstativ ol. Bøylelåser er å anbefale. Denne type lås kom også best ut i NAFs sykkellåstest, utført i 2017.

Hva må jeg gjøre om elsykkelen blir stjålet?

Det første som må gjøres er å registrere tyveriet her, samt å melde elsykkelen stjålet hos Politiet. Dette kan også gjøres enkelt på et skjema og man trenger ikke lenger fysisk møte opp på politistasjonen.

God elsykkeltur!

Bestill forsikring