En tjeneste fra NAF

Bjørn Erik fra barnevernet låner elsykkel

Av: Viktoria Andresen

–Nå blir det trygt å reise til jobb, sier Bjørn Erik. En av hverdagsheltene NAF MOV låner elsykkel til mens vi er på hjemmekontor er Bjørn Erik fra barnevernet. Han må reise kollektivt til jobb og rundt på hjemmebesøk for å følge opp vanskeligstilte barn.

Hverdagshelten Bjørn Erik

Bjørn bor på Sagene og jobber i en barnevernstjeneste i Oslo. Han har aldri brukt elsykkel før og gleder til seg til å prøve. I tillegg slipper han å være nervøs for å sette seg og andre i smittefare ved å reise kollektivt.

–Det blir artig å prøve! Jeg slipper også å være nervøs for å benytte meg av kollektivt til og fra jobb.

Redusert stress med sykkel

Å få låne en sykkel av NAF MOV i denne perioden reduserer mye stress for Bjørn Erik. I tillegg til å komme seg til og fra jobb, kan han også benytte seg av elsykkelen til hjemmebesøk.

–Vi er også utsatt på jobben når vi må ut å møte familier og barn, forteller Bjørn Erik.

De gjør stadig vurderinger på om klienter kan snakkes med over telefonen, men de mest utsatte barna må besøkes.

–Jeg må ut og møte de mest utsatte barna. Det avtaler vi med skoler og barnehager og tar selvsagt smittevernsforbehold.

Utsatt for smitte i jobben

Er folk tydelig syke prøver barnevernet å unngå hjemmebesøk og tar samtaler over telefonen, men i enkelte tilfeller må de ut og besøke familiene.

–Noen barn må vi besøke nesten uavhengig om folk er tydelig syke.

Vil unngå å smitte andre

Bjørn Erik er veldig takknemlig for å låne en sykkel i denne perioden. Han er utsatt for smitte på jobben og nå slipper han å bekymre seg for at han potensielt kan være en smittefare på kollektivtrafikken.

–Jeg er veldig takknemlig for at jeg får låne sykkel. Det vil være med å motvirke at jeg smitter andre og at jeg blir smittet selv. Jeg ser frem til å bruke elsykkel i jobbhverdagen min, avslutter Bjørn Erik.

Bestill forsikring