En tjeneste fra NAF

– Nå begynner ferien!

Norge på langs
Av: Eirik Aspaas

Etter 28 dager på sykkelsetet ble det feiret med sigar og champagne ombord på Hurtigruten fra Honningsvåg til Trondheim.

Jan Olav og Monika Haarsaker er raske med å konstatere at turen som gikk fra Lindesnes til Nordkapp var en fantastisk opplevelse – men, de tar nok ikke denne turen igjen.
– Turen har vært helt fantastisk fra start til slutt, og vi har opplevd så mye fint, forteller Jan Olav på telefon.
– Neste gang vi skal på sykkeltur tenker jeg vi fokuserer mer på enkelte områder, supplerer Monika, og forteller om flotte opplevelser langs kysten av Nordland.
– Det var ganske vanskelig å sykle forbi nydelige badestrender langsmed veien, og samtidig vite at man ikke kan stoppe og bade hele tiden, legger hun til.

Nesten 250 mil på sykkelsetet
2460 kilometer er nok til å skremme vekk de fleste. For Jan Olav og Monika ble turen omtrent som de hadde planlagt.
– Det er vanskelig å pakke for 28 dager, men når en i tillegg er nødt til å pakke for to årstider, og temperaturer fra fem til 30 grader, så blir det utfordrende, forteller Jan Olav.
– Men vi fikk med oss alt til slutt, og vi hadde generelt sett lite trøbbel med både sykler og kropp, legger han til.

Vindfull avslutning
Sjarmøretappen opp til Nordkapp ble av det vindfulle slaget da værgudene plutselig bestemte seg å by på tolv sekundmeter vind.
– Vi hadde siste natten vår 2,5 mil fra Nordkapp, så vi syklet siste delen uten noe bagasje. Det var vi glade for da det blåste sidelengs, ler Jan Olav.
– I tillegg til 2,5 mil frem og tilbake, så hadde den siste biten endel høydemeter på lur, forteller Monika.

Tid for avslapping
Vel fremme på Hurtigruten kan paret endelig slappe av. På 28 dager ble det bare tid til to hviledager.
– Det er nå ferien vår begynner, ler Jan Olav.
– Vi tar Hurtigruten hjem til Trondheim nå, så her skal vi prøve å slappe av så godt vi kan, så får vi ta oss en tur til varmere strøk nærmere jul, avslutter han.

Bestill forsikring