En tjeneste fra NAF

– Hverdagen med elsykkel er en aha-opplevelse

Hverdagen med elsykkel er en aha-opplevelse

Gunnar Lindseth bor med familien på et småbruk øverst i en bratt vei, og har tre barn som skal til og fra barnehagen hver dag. Med elsykkel er akkurat dét blitt en fest.

Navn: Gunnar Lindseth

Alder: 43, tre barn

Sykkel: Ghost Hybride Teru B2.9 AL

Elsyklist siden: 2017

Gunnar og kona Ingerid har alltid likt å sykle. Men da de fikk barn nummer tre, ble bakkene hjem fra barnehagen altfor tunge.

– Vi bor oppe i skogkanten i Asker, i enden av en lang, bratt grusvei. Vi syklet alltid med barna i tilhenger til og fra barnehagen, så lenge det ikke var snøføre. Men da nummer tre kom, merket jeg raskt at den bakken ikke var gøy lenger, forteller Gunnar.

Elsykkelen gjorde slutt på slitet

Begge kjente etterhvert at de daglige sykkelturene ble et slit. Dermed tok de oftere bilen, med påfølgende parkeringsproblemer. Snart tok de avgjørelsen om å skaffe en elsykkel med kraftig motor.

– Jeg husker veldig godt synet av kona på den aller første turen. Hun kom syklende opp bakkene mot huset med eldstemann på bagasjebrettet og to små i tilhengeren. Hun satt avslappet på setet mens motoren jobbet – det var et fantastisk syn! Et skikkelig wow-øyeblikk. Jeg måtte faktisk sende noen mobilbilder til slekta, forteller Gunnar og ler.

Da han selv tok den første turen, tok det bare noen meter før han fikk øynene opp for hvor utrolig praktisk elsykkelen er.

Gunnar på elsykkelen sin

Perfekt for badestranda

– Hverdagen med elsykkel er en aha-opplevelse for småbarnsforeldre som oss. Vi bruker den til barnehagetransport hver dag, og til småhandling i butikken. Og så er det badestrendene på sommeren – der har det åpnet seg en helt ny verden!

Familien har alltid likt å oppsøke strendene i lokalmiljøet. Men med bil ble det mye parkeringskaos, bæring av bager og utstyr – og kø og glovarm bil på vei hjem. Med elsykkel kan de la bilen stå hjemme på stranddagene.

– Strandlivet ble så mye mer tilgjengelig, og turene så mye mer fristende enn før, forteller Gunnar.

– Alt er mye lettere og ledigere når du har elsykkel. Før var hjemturene beinhard trening og bakker du gruet deg til med tung last. Nå er den bare trivelig, en koselig tur med ungene. Motoren fjernet alle terskler, og ungene synes selvsagt det er kjempekult å sitte på.

Barna løper til sykkelvogna

Når det er tid for å dra, løper barna til sykkelvogna.

– Det gjør de aldri når vi skal ta bilen! Vi er så fornøyd at vi nettopp kjøpte en maken sykkel til – så vi har hver vår, sier Gunnar.

Ingerid på elsykkel

Siden de ble elsyklister, har Gunnar og Ingerid gjort seg noen erfaringer. Den viktigste for alle som frakter flere barn, er å velge sykkel med kraftig motor i kranken. – Det ene kriteriet vårt for valg av sykkel, var at den skulle ha en Bosch Performance CX-motor eller noe tilsvarende. Den er sterk nok for oss!

En annen ting handler om vekt:

– Elsykler er tunge, særlig når du har et stort barn på bagasjebrettet! Så mitt tips er å sikre deg en solid og god sykkelstøtte, sier Gunnar.

– Det er viktig at sykkelen står stødig når barna skal av og på og inn og ut av vogna. Vi har ennå ikke funnet den perfekte støtta for våre Ghost Teru-sykler, men jobber med saken.

Siden de ble elsyklister, har Gunnar og Ingerid gjort seg noen erfaringer. Den viktigste for alle som frakter flere barn, er å velge sykkel med kraftig motor i kranken. – Det ene kriteriet vårt var en Bosch Performance CX-motor eller noe tilsvarende. Den er sterk nok for oss!

En annen ting handler om vekt:

– Elsykler er tunge, særlig når du har et stort barn på bagasjebrettet! Så mitt tips er å sikre deg en solid og god sykkelstøtte, sier Gunnar.

– Det er viktig at sykkelen står stødig når barna skal av og på og inn og ut av vogna. Vi har ennå ikke funnet den perfekte støtta for våre Ghost Teru-sykler, men jobber med saken.

Må ta vare på sykkelgleden

Elsykkelen ble fort helt uunnværlig for familien på fem.

– Hvis vi plutselig hadde stått uten elsykkelen, ville det tatt bort mye av gleden vi nå har rundt både de daglige transportetappene og hyggeturene i nabolaget. Da måtte vi gått tilbake til den gamle tråsykkelen, som rett og slett er for tungt med tre barn. Eller så måtte vi tatt bilen, som er både dyrere og mindre fleksibelt.

Familien trenger bil vinterstid, siden veien hjem er for lang og bratt på dårlig brøytede vinterdager, forklarer Gunnar.

– Men det er jo ingen fryd å hente og levere med bil. Med elsykkel er det en opplevelse, jeg vil nesten si at det er en fest!

Har forsikring, men vet ikke nok

Den festen tar fort slutt om sykkeltyvene slår til. Derfor er sykkelforsikring blitt et tema for Gunnar og Ingerid.

– Vi har forsikring, men har ikke helt oversikt, det må jeg innrømme. Vi vet ikke helt hva forsikringen vår dekker, dette snakket vi om senest i går. Og vi vet heller ikke hvor høy verdi som dekkes. Så dette er et tema for oss, og NAF MOV-forsikringen er det mange som snakker om – så den skal vi sjekke ut!

Mor og barn på elsykkel

Bestill forsikring